NATIVE HARROW – HAPPIER NOW

‘Native Harrow’ is de groepsnaam van een Amerikaans folkrockmuziek spelend duo uit New York City, bestaande uit zangeres en songschrijfster Devin Tuel en multi-instrumentalist Stephen Harms die op gitaar, bas, keyboards en drums speelt. We hebben hier het derde album van ‘Native Harrow’ ontvangen, een plaat die de titel “Happier Now” heeft gekregen en uit negen door Devin Tuel zelfgeschreven songs bestaat. Het is de opvolger van haar in 2017 verschenen album “Sorores” en van debuutplaat “Ghost” die in 2015 op de markt kwam.

Devin Tuel is al van in haar kinderjaren intensief bezig met het aanleren van creatieve activiteiten zoals ballet en theater en ze kreeg in haar jeugdjaren ook een klassieke opleiding in zang. Het songschrijven heeft ze echter helemaal zelf onder knie gekregen. Daarmee was de tijd rijp om ook eigen platen op te nemen met de door haar gecomponeerde nummers die qua songteksten vaak heel persoonlijk zijn en recht uit haar frêle hartje lijken te komen.

De instrumentatie rond deze negen liedjes werd minimalistisch en sober gehouden, waardoor haar vocale kwaliteiten nog beter tot uiting konden komen. Stephen Harms is dan wel op elke song aanwezig, maar steeds wat op de achtergrond bijdragend aan een leuke melodie bij de door Devin Tuel gezongen liedjes.

De albumtiteltrack “Happier Now” (zie video) en de ballad “Hard To Take” zijn twee van de mooiste intimistische liedjes op deze plaat, maar het zijn zeker niet de enige topsongs die we hier aangeboden krijgen. Ook opener “Can’t Go On Like This”, het zachtjes voortkabbelende “How You Do Things”, de door heerlijk Hammond B3-orgelspel ingeleide ballad “Something You Have” en het 7 minuten durende slotnummer “Way To Light” verdienen zeker ook door u gehoord te worden.

‘Native Harrow’ produceerde dit album “Happier Now” zelf met de hulp van Alex Hall, een man die zijn producerspluimen eerder al verdiende met albums van o.a. JD McPherson, ‘The Cactus Blossoms’ en Pokey LaFarge. Het is een heel sfeervolle plaat geworden zonder grote uitschieters, maar ook zonder enig zwakker nummer. Wij zullen deze New Yorkse dame vanaf nu alvast nauwgezet blijven opvolgen bij het verschijnen van haar toekomstig nieuw werk.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Loose Records

video